Fri teltning

I over 200 af Naturstyrelsens skove har du mulighed for at overnat i telt eller bivuak, så længe du overholder de få og simple regler.

Det er en ganske særlig oplevelse at finde sit helt eget spot i skoven og slå sig ned for natten og børn i alle aldre elsker eventyret.

 

Gode når når du skal sove i skoven

Når du skal finde et godt sted at overnatte i skoven er her et par gode tips at have i tankerne:

1. Find et fladt område at slå dit telt op

Det er ikke rart at ligge på en skråning. Den bedste måde at tjekke om stedet egner sig, er ved simpelthen at lægge sig ned på jorden og mærke efter.

Kan du ikke finde et sted hvor jorden er heelt plan, er det bedst at lægge sig så man sover med hovedet op ad bakken.

2. Kig efter døde træer

Vær sikker på at du ikke lægger dig til at sove under dødt eller halvt væltet træ. Hvis det blæser op, er der risiko for at træet vælter ned over dig.

3. Tjek for myrer

Tag et hurtigt kig omkring efter myrertuer – behøver jeg sige mere?

 

Efterlad kun dit fodaftryk

Husk at rydde op efter dig og tag dit affald med dig. Har du bygget hule eller lignende, er det rigtig god stil skille det hele ad og sørge for at naturen ser naturlig ud når du forlader stedet.

 

 

 

Regler for fri teltning

 • Det er kun tilladt at overnatte én nat samme sted.
 • Man må højst slå to telte op samme sted.
 • Teltene må maks. være tre-personers telte
 • Teltene skal være uden for synsvidde fra drifts- og beboelsesbygninger, herunder f.eks. naboer og campingpladser, samt bilveje.
 • Det er kun tilladt at anvende åben ild på de dertil indrettede bålpladser.
 • Man må kun bruge feltkøkken, hvis man bruger et stormkøkken, hvor brænderen er indelukket fx Trangia. Af hensyn til brandfare må man ikke sætte stormkøkkenet på blade, nåle eller andet brændbart materiale – sæt gerne stormkøkkenet på en sten eller andet lignende ikke-brændbart materiale.
 • Vær opmærksom på, at en skov kan være lukket for brug af åben ild, brug af bålpladser mv. grundet tørke, og så er brug af stormkøkken heller ikke tilladt. Evt. lukning af skove med Fri teltning vil være angivet på Naturstyrelsens hjemmeside samt evt. med opsatte skilte ved skovenes indgange
 • Det er ikke tilladt at bruge motoriseret transport på skovens veje.
 • Teltning ikke er tilladt på de strandbredder og klitter, som hører til visse af skovområderne.
 • Efter endt brug skal man rydde op efter sig og tage sit affald med.
 • Vær i øvrigt opmærksom på, at det ikke er lovligt at udvise støjende adfærd, herunder benytte radioer, højttaler, musikinstrumenter o.a. på en støjende måde.

Kort over områder med fri teltning

På kortet herunder finder du markeringer af de områder hvor du må telte frit. Kortet opdateres løbende med data fra Skov og Naturstyrelsen. Hvis du er usikker på, hvor du må telte og grænserne for teltningen, så kontakt den lokale naturforvaltningsenhed.

Brug kortet på mobilen

Kortet virker også fint på din mobil og ved at trykke på det lille kompas-ikon, kan du se hvor du selv befinder dig. På den måde kan du være sikker på at du befinder dig indenfor området.